Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Hannu ja Reijo Turunen

Turusen veljekset Hannu ja Reijo ovat työskennelleet samassa tehtävässä ja tiimikavereina viimeiset vajaat 10 vuotta. He jäävät myös samasta tehtävästä eläkkeelle hyvin samanaikaisesti tulevana keväänä. Menestyksekäs ura Pihlalla on ollut yhteistyön tulos, ja työ ja työskentely oman veljen kanssa on ollut mielekästä.

Hannu: ”Tulin Pihlalle töihin 2009. Etsin silloin uusia haasteita, ja tutustuin Pihlan nettisivuihin, jossa kerrottiin Pihlan olevan todistetusti hyvä työpaikka. Tämä jäi mieleeni, ja päätin hakea töihin. Avoimen hakemuksen kautta pääsinkin töihin varsin nopeasti. Myyntitehtäviin suuntautuneena minulle tarjottiin pian paikkaa Pihlan kuluttajamyynnistä. Kuluttajamyynti ikkunoiden ja ovien parissa oli minulle tuttua aikaisemmilta vuosilta Tiivin puolella. Tapasin asiakkaita, muodostin oman asiakasverkoston, ja myyminen oli tosi luontevaa. Yritystä ja tuotteita oli helppo edustaa, koska Pihla on suosittu. Pihlalla on aina myös ollut todella hyvä ja lämminhenkinen yrityskulttuuri.

Reijo: ”Minä puolestani tulin Hannun houkuttelemana Pihlalle 2013. Olin tehnyt pitkää uraa edellisessä työpaikassani työnjohtajana, ja kaipasin muutosta. Kävin tutustumassa Hannun mukana myyntiin yhden päivän verran, ja olin itse aivan myyty. Vaati rohkeutta lähteä vakituisesta työpaikasta myyntitehtäviin, mutta en ole päivääkään sitä valintaa katunut. Parhaat hetket koin juuri Pihlan kuluttajamyynnissä tehden asiakaslähtöisät myyntityötä. ”

Hannu:  “Pihlalle rakennettiin jälleenmyyntiverkosto vuonna 2014, ja silloin minua ja Reijoa pyydettiin aluemyyntipäälliköiksi johtamaan oman alueen myyntiverkostoa. Koko homma aloitettiin ihan alusta, osa entisistä myyjistä aloitti yrittäjinä ja uusia jälleenmyyjäyrittäjiä alettiin rekrytoimaan. Työtä tehtiin hyvin paljon itsenäisesti, tarvittaessa yhteistyössä muiden aluemyyntipäälliköiden kanssa.”

Hannu: “Työskentely aluemyyntipäällikön tehtävässä on ollut vaihtelevaa ja mielenkiintoista, paljon on oppinut ja saanut opetella uutta. Myyntitaitojaan on tarvittaessa päässyt päivittämään jälleenmyyjien matkassa asiakaskäynneillä.”

Reijo: ”Hannu on toiminut aluemyyntipäällikkönä Keski-Suomessa ja minä puolestani Itä-Suomessa. Tiimi, joka kasattiin silloin vuonna 2014 on edelleen sama ja jälleenmyyjissäkin on ollut tosi vähän vaihtuvuutta. Me olemme menestyneet juuri sen vuoksi, että meillä on ollut paras, ja toisensa hyvin tunteva ja yhteensopiva porukka. Yhtään ikävää muistoa ei tältä työtaipaleelta jää. Työkavereita jää ikävä, kun eläkepäivät koittaa, mutta kyllä sitä yhteyttä voi pitää myös sen jälkeenkin. Hannun kanssa sentään voidaan tehdä jotain muutakin yhteistä kuin työhommia. Ehkä tehdään joku kiva kalareissu yhdessä.”

Hannu: ”Eläkepäiviä varten yritän pitää suunnitelmat maltillisina, ja mennä fiiliksen mukaan. Aion pitää kunnostani huolta, ja nauttia mökkeilystä, pyöräilystä, hiihtelystä ja matkailusta, lisäksi kahden pienen lapsenlapsen kanssa touhuamisesta.”

Reijo: ”Minulla on kalenteri täynnä suunnitelmia tulevia vapaapäiviä varten: aion käydä metsällä, kalastamassa, veneilemässä, mökkeilemässä ja matkustella. Parasta olisi, jos eläkepäiviä voisi vetäytyä nautiskelemaan jonnekin lämpimään, esimerkiksi Havaijille, mutta toistaiseksi Suomessakin riittää puuhaa.”

Hannu: ”Pihla on ollut kyllä hyvä työnantaja. Se viesti, jonka aikoinaan nettisivuilta luin, ei johtanut harhaan. Parhaat työvuodet ovat olleet juuri Pihlalla.”

Reijo: ”Ihan samaa mieltä, Pihla on ihan huipputyöpaikka! Arvostan paljon sitä, että esimiestyössä Pihlalla kehotetaan pitämään huolta jaksamisesta. En tiedä missä muussa yrityksessä olisi niin, että henkilön hyvinvointi nostetaan näin tärkeäksi asiaksi. Lähes joka viikko muistutetaan liikunnan ja levon merkityksestä. Se on auttanut jaksamaan arjessa, kun koen, että pidetään arvossa.”

Hannu: ”Lisäksi työtä on saanut tehdä todella yrittäjähenkisesti. Meille työntekijöinä on annettu todella paljon valtaa ja vapautta suunnitella arkemme oman elämämme ympärille. Sellainen luottamus on synnyttänyt juuri sitä sitoutumista, joka meidänkin porukassamme, ja koko yrityksessä, on.”

Hannu: “Iso kiitos kaikille työkavereille ja jälleenmyyjille näistä yhteisistä vuosista, sekä tsemppiä jatkoon!”


Kiinnostuitko?

Rekrytointien yhteyshenkilö

Henna Paananen, HR Business Partner

henna.paananen@pihla.fi