Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Johtamisen kehittäminen ja esihenkilötyö Pihla Groupissa

Pihla Groupin menestys Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana ei olisi mahdollista ilman laadukasta johtamista ja esihenkilötyötä. Tavoitteenamme on luoda työympäristö, jossa työntekijät voivat kehittyä, innovoida ja saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset. Esihenkilömme ovat roolimalleja ja yrityksemme lähettiläitä, ja he näyttävät suuntaa tavallemme toimia.

Johtamisen kehittäminen

Johtamisen kehittäminen on Pihla Groupissa jatkuva prosessi, joka perustuu strategiseen suunnitteluun ja henkilöstön tarpeiden ymmärtämiseen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan esihenkilöille ja johtajille mahdollisuuksia kehittää taitojaan ja osaamistaan. Tämä saavutetaan muun muassa seuraavilla tavoilla:

  1. Koulutus ja valmennus: järjestämme säännöllisesti koulutuksia ja valmennuksia, jotka keskittyvät johtamistaitoihin, kuten viestintään, tiimien päivittäisjohtamiseen ja erilaisten henkilöstötilanteiden ratkaisemiseen. Näiden koulutusten avulla esihenkilöt voivat kehittää kykyjään ja oppia uusia menetelmiä, jotka auttavat heitä johtamaan tiimejään tehokkaammin. Monet esihenkilöt päivittävät osaamistaan myös lähiesihenkilön ammattitutkinnoilla tai muilla opinnoilla erilaisissa opistoissa ja / tai korkeakouluissa.
  2. Sparraus ja coaching: jokaisen esihenkilön on mahdollista saada sparrausta ja tukea sekä HR:ltä, esihenkilöltään tai keneltä tahansa esi- tai avainhenkilöasemassa olevalta henkilöltä. Tällöin monesti kokeneemmat johtajat tai erilaisia johtamishaasteita useasti ratkaisseet henkilöt voivat sparrata ja mentoroida kokemattomampia esihenkilöitä. Yhteinen sparrailu mahdollistaa tiedon ja kokemusten jakamisen sekä henkilökohtaisen tuen tarjoamisen. Käytämme tarpeen mukaan myös erilaisia coaching-palveluita, jotka auttavat esihenkilöitä asettamaan tavoitteita ja kehittämään menetelmiä niiden saavuttamiseksi.
  3. Palaute ja arviointi: Pihla Groupissa palautteen antaminen ja vastaanottaminen on olennainen osa johtamisen kehittämistä. Säännölliset tavoite – ja arviointikeskustelut auttavat esihenkilöitä tunnistamaan vahvuutensa ja kehityskohteensa. Ajoittain esihenkilötyötä arvioidaan myös esimerkiksi 360-menetelmillä.  

Inhimillinen ja tuloksekas esihenkilötyö

Inhimillinen ja tuloksellinen esihenkilötyö on Pihla Groupin menestyksen kulmakivi. Uskomme, että motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät ovat avainasemassa liiketoiminnan kasvun ja kehityksen kannalta. Pihla Groupin yrityskulttuurissa korostuvat luottamus, toiminta ja rehellinen viestintä. Arvojemme ja yrityskulttuurimme mukainen ihmisiä päivittäin innostava ja motivoiva esimiestyö on avain menestykseemme. Yksittäiselle työntekijälle tämä näkyy jatkuvana kehittämisenä.

 Esihenkilötyö Pihla Groupissa perustuu seuraaviin periaatteisiin:

  1. Avoin viestintä: Esihenkilöt Pihla Groupissa kannustavat avoimeen ja rehelliseen viestintään. Tiimeissä pidetään säännöllisiä tiimipalavereita ja yksilökeskusteluja, joilla varmistetaan, että kaikki työntekijät ovat tietoisia yhteisistä tavoitteista, muutoksista ja odotuksista. Avoin viestintä luo luottamusta ja parantaa työilmapiiriä.
  2. Tuen tarjoaminen: Esihenkilöt ovat sitoutuneet tukemaan ja auttamaan tiimiläisiään kaikissa työtehtävissä. Tämä tarkoittaa, että he ovat helposti tavoitettavissa, tarjoavat apua ja auttavat työntekijöitä ratkaisemaan mahdollisia haasteita. Tuen tarjoaminen lisää työntekijöiden hyvinvointia ja parantaa heidän suoriutumistaan.
  3. Joustavuus, vastuu ja vapaus: jokaisen esihenkilön on tärkeä ymmärtää, että motivaatio ja hyvä työssä suoriutuminen pohjautuu hallinnan tunteeseen.  Pihla Groupin kulttuuri on salliva ja perustuu vapauteen ja sitä kautta jokaisen yksilölliseen vastuuseen. Kulttuuriimme kuuluu myös joustavuus, ja työtilanteet joustavat ihmisten elämäntilanteiden mukaan. Vastuu, vapaus ja joustavuus lisäävät työtyytyväisyyttä ja sitoutumista.  
  4. Kehityksen tukeminen ja palautteen anto: Esihenkilöt Pihla Groupissa kannustavat työntekijöitä kehittämään osaamistaan ja ammatillista osaamistaan. He tunnistavat ja palkitsevat työntekijöiden saavutuksia, tarjoavat mahdollisuuksia urakehitykseen ja luovat positiivisen työympäristön, jossa jokainen tuntee olevansa arvostettu. Kaiken kehityksen kannalta tärkeää on avoin ja vuorovaikutteinen palaute. Edellytämme rehellistä ja avointa viestintää, jonka tuella esihenkilöt mahdollistavat hyvän ja innostavan työympäristön niin yksilölle kuin koko yritykselle. Vain palautteen ja vuoropuhelun kautta jokainen voi menestyä tehtävässään ja kehittyä. Jokaiseen tavoite- ja palautekeskusteluun kuuluu myös mahdollisuus antaa palautetta esihenkilötyöstä. Molemminpuolinen palaute kasvattaa luottamusta ja yhteenkuuluvuutta sekä tiimien suorituskykyä.