Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Kesätöissä Asuntomessuilla Pihlan ja Tiivin kanssa

Vuosittain järjestettävät Asuntomessut ovat Pihla Groupille tärkeä tapahtuma. Vuosittain työllistämme messuille myös innokkaita, asiakaspalvelusta ja asiakashankinnasta kiinnostuneita henkilöitä. Tähän artikkeliin on haastateltu vuoden 2022 Naantalin Asuntomessujen kesätyöntekijöitä.

Asuntomessut olivat jälleen upea kokemus isolle asiakashankkijaporukallemme

Pihlan oma Asuntomessukohde Chalet Pihla työllisti kesällä 2022 kuusi asiakashankkijaa.

Hanna Vainio, Niilo Lehtonen ja Johanna Tenhunen työskentelivät Chalet Pihlan ulkopuolella. Hanna ja Niilo olivat Naantalilaisia, joten he kokivat nauttivansa hienoista kotikenttäetua. Hanna kertoi mummolansa aikoinaan sijainneen aivan messualueen tuntumassa, joten aluekin oli entuudestaan tuttu.

Johanna asuu Turussa ja toivoi kaupallisen työn auttavan myös tulevissa liiketalouden opinnoissaan. Kokemus asiakashankinta- ja palvelutyöstä tuntui kolmesta nuoresta hienolta tilaisuudelta.

Vasemmalta Niilo Lehtonen, Hanna Vainio ja Johanna Tenhunen Naantalin Asuntomessuilla.

Sopivaa kokemusta monelle alalle  

Chalet Pihla sisätiloissa asiakkaita vastaanottivat Emmi Oja, Petriina Kiiskinen ja Vilma Salin. Emmi on alun perin kotoisin Lapista, ja muuttanut Turkuun liiketalouden opintojen perässä.

Petriinan näkökulma messuihin oli hieman toisenlainen, sillä hän on taideopiskelija, ja messujen arkkitehtuuri, taide, muotoilu ja sisustus toimivat inspiraation lähteinä omalle tulevalle kehitykselle.

Vilma puolestaan olikin tuttu jo Lohjan asuntomessuilta edelliseltä vuodelta. Silloiset suunnitelmat Turkuun muuttamisesta kasvatustieteiden opintojen pariin ovat toteutuneet ja messut olivat kotoisa kesätyömahdollisuus.

– Oli niin mukavaa, että oli pakko tulla uudestaan, Vilma kertoo pilke silmäkulmassa. 

Tiivin kohde Kannustalo Auma työllisti kolme asiakashankkijaa. Tiivin pisteellä oli reipas joukko kaupallisesti suuntautuneita nuoria.

Julius Varjonen aloittaa kauppatieteiden opinnot Turun yliopistossa. Alisa Mäkinen ja Petra Porela ovat vielä lukiolaisia, mutta kaupallinen ala kiehtoo heitä molempia. Asiakaspalvelu on kaikkien kaupallisten ammattien pohja, joten sen parissa työskentely kesän ajan tuntui nuorista merkitykselliseltä. Petra nosti myös esille, että oli hienoa päästä työskentelemään omien kiinnostuskohteiden, asuntojen ja sisustamisen, parissa.

Kesän alussa porukkaa hieman jännitti mutta, koska perehdytys oli alkanut hyvissä ajoin, he kokivat olevansa valmiita haasteeseen. 

Vasemmalta Julius Varjonen, Alisa Mäkinen ja Petra Porela Tiivin näyttelyosastolla Naantalin Asuntomessuilla.

Kesätyöntekijämme sanovat, että he voisivat tilanteen sopiessa tulla meille työskentelemään myös seuraavana kesänä, tai joskus jopa vakituisestikin. Lämmin kiitos ahkerille messutyöntekijöillemme!