Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Pihla Group työllistää kymmeniä kesätyöntekijöitä ikkuna- ja ovitehtaille

Työllistämme joka kesä useita kymmeniä kesätyöntekijöitä kolmella isolla tehtaallamme. Ruoveden tehdas työllistää eniten ja kausityöntekijöiden määrät ovat olleet kasvussa myös Haapajärvellä ja Kannuksessa.

Joustavuus ja hyvä työilmapiiri kesätyöntekijöiden kiitosten aiheena

Elli ja Vilho Hanni olivat vuoden 2022 kesätyöntekijöiden kokenutta kaartia. Elli on töissä jo neljättä kesää ja Vilho kolmatta kesää. 

– Eskolassa on mahtava työporukkaa ja fiilis. Kesätyöntekijät otetaan ilolla vastaan ja aina voi kysyä, kun kysyttävää tulee. Virheistä ja pikku kömmähdyksistä ei heti rangaista vaan asenne on enemmänkin sellainen “oppia ikä kaikki”. Työyhteisö ja esihenkilöt ovat joustavia ja tarvittavat vapaapäivät ja omien menojen mukaan järjestyvät aina, Elli sanoo.

Elli arvostaa myös vapaita viikonloppuja. Monet muut kesätyöt painottuvat ilta- ja viikonlopputöihin.

Oiva työpaikka välivuoden ajalle

Välivuotensa ajan Eskolassa työskennellyt Saana Mäkitalo on pitänyt lähettämön töistä paljon.

– Koen saaneeni tulevaisuutta varten paljon hyvää oppia yleisistä työelämätaidoista ja toki myös ikkunanvalmistuksesta. Työyhteisö on ollut mahtava ja vastaanottavainen. Olen saanut kivoja työkavereita, hän sanoo.

Anniina Nevasaarella puolestaan on edessä välivuosi Haapajärven tehtaalla kesätöiden jälkeen.

Suurin osa haastatelluista kesätyöntekijöistä kuitenkin jatkaa syksyllä opintojaan tai aloittaa korkeakouluopinnot. Elli jatkaa erityisopettajan opintoja Oulussa, Saana puolestaan aloittaa opinnot Oulussa kasvatuspsykologian parissa ja Vilholla on edessä muutto Helsinkiin, jossa odottaa Aalto Yliopiston kauppatieteen opinnot. Anniinan toiveissa ovat välivuoden jälkeen psykologian opinnot mahdollisesti Jyväskylässä.

Ensikertalaisia ja konkareita

Tehtailta löytyy työtehtäviä niin aloittelevalle nuorelle kuin hieman kokeneemmalle kausityöntekijälle. Kesä 2022 oli Patrik Saaren ensimmäinen kesä Tiivin tehtaalla Haapajärvellä. Hän haki paikkaa isänsä suosituksesta, joka on tehtaan työnjohtaja. 

– Onhan se kivaa, kun saa rahaa ja tekemistä, Patrik sanoo. Hän haaveilee opettajan ammatista lukion jälkeen.

Johanna Myllylahti työskenteli jo kolmatta kesää Haapajärven tehtaalla. Työssä on saanut kehittyä ja työtehtävät ovat mielekkäimpiä jo näin useamman vuoden kokemuksella.

– Tämä on kiva työpaikka, kannattaa hakea töihin. Tämä työ ja työpaikka yllättää, Johanna kannustaa. Hän jatkaa fysioterapiaopintoja Oulussa syksyllä. 

Kaikki tehtailla olevat kesätyöntekijämme ovat palkattu yhteistyökumppanimme Go Onin kautta.  He sanovat, että he voisivat tilanteen sopiessa tulla meille työskentelemään myös seuraavana kesänä, tai joskus jopa vakituisestikin. Tämä on suurin yksittäinen positiivinen palaute, jota voimme kesätyönantajana saada. Kesätyöntekijät ovat yrityksellemme todella tärkeitä ja meille on myös tärkeää voida luoda luoda heille opettavainen ja turvallinen työympäristö. Lämmin kiitos kaikille kesätyöntekijöillemme!