Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Anu Kaisla

Anu Kaisla vastaa projektipäällikkönä Pihla Groupin taloyhtiöremonttien sujuvuudesta ja taloudellisesta kannattavuudesta. Asiakaslähtöisessä työssä tarvitaan niin sosiaalisia taitoja kuin laskupäätäkin. Vuosien etsinnän jälkeen oman alansa löytänyt Kaisla nauttii työnsä vaihtelevuudesta. Hänen kokemuksensa mukaan elämä voi yllättää, jos sen ottaa vastaan nöyrän avoimin mielin.

Unelma-ammatti ei vastannutkaan odotuksia

Kolmekymppisenä Anu Kaisla oli unelma-ammatissaan vaateketjun sisäänostajana. Myynnin ja markkinoinnin yliopistokoulutuksen hankkinut Kaisla ei kuitenkaan tuntenut oloaan hyväksi. Työuupumusta seurasi irtisanoutuminen. Perusteellinen itsetutkiskelu paljasti, että aina unelmana ollut muotiala oli ollut paperilla hyvä idea, mutta todellisuus oli toinen eikä vastannut Kaislan elämänarvoja.

Oman kodin remontti oli herättänyt Kaislan uteliaisuuden rakennusalaan ja hän toimikin jonkin aikaa myyntiedustajana ovien parissa ennen ensimmäisen lapsensa syntymää. Psykologia ja työhyvinvointi kiinnostivat Kaislaa, mutta kun yliopiston ovet psykologian alalle eivät auenneet, hän päätyi Pihlalle projektipäälliköksi vuonna 2017.

– On ollut upea matka ja hyvä porukka. Toista lasta odottaessani kipuilin työtehtävieni kanssa. Esihenkilöni totesi, että mieti, katsotaan mitä voidaan tehdä, jos saat selkeämmän idean siitä, mihin haluat suuntautua, Kaisla muistelee.

Toisen äitiyslomansa jälkeen hän huomasi yllätyksekseen, että mitään ei tarvinnutkaan muuttaa. Työssään projektipäällikkönä hän pääsee toteuttamaan itseään eri tavoin kuin oli nuorempana ajatellut, mutta se sopii hänelle nyt hyvin. Kiinnostus työhyvinvointiin on silti edelleen vahva.

Muodista on tullut työn sijaan harrastus. Lisäksi Kaisla sisustaa, joogaa, lukee ja ulkoilee työn vastapainoksi.

Projektipäällikkö hallitsee sekä ihmiset että numerot

Yhtenä Pihla Groupin projektipäälliköistä Kaisla vastaa taloyhtiöremonttien sujuvasta toteutuksesta ja edustaa kaikkia Pihla Groupin brändejä. Hän vastaa projektista aivan sen alkuvaiheesta eli tarjouspyynnöstä alkaen aina raportointiin asti. Kaisla on tiiviissä yhteydessä suunnittelutoimistoihin, isännöitsijään, työnjohtoon ja tietenkin itse asiakkaisiin – talon asukkaisiin.

– Koti on intiimi paikka, ja kun olen asiakkaan luona, menen hänen ehdoillaan ja käytän tapaamiseen aikaa aivan niin kauan kuin asiakas tarvitsee. Vaikka myynti on periaatteessa B2B-myyntiä, en voi korostaa liikaa kaiken asiakaslähtöisyyttä. Taloyhtiöissä asuu tavallisia kodin omistajia ja heidät haluamme pitää tyytyväisinä, Kaisla kertoo.

Hänen kiinnostuksestaan psykologiaan on hyötyä ihmisläheisessä työssä. Sosiaaliset taidot ovat tärkeitä varsinkin silloin, jos kaikki ei mene putkeen. Toisaalta tarkkuus ja analyyttisyys tulevat tarpeeseen työn laskennallisella puolella, jossa varmistetaan, että kaikki tapahtuu ajallaan ja projekti on kannattava.

– Ajan hermolla täytyy myös olla. Millä tahansa toimialalla tulee heilahduksia, jotka pitää ymmärtää, Kaisla miettii.

Tarjousten tekeminen ja messuilla verkostoituminen kuuluvat hänen työhönsä oleellisena osana. Niitä voi tehdä hyvillä mielin, kun edustaa vakaata yritystä.

Omien arvojen mukaista työtä

Kaisla nauttii työnsä vaihtelevuudesta, joka on samalla myös haaste. Asiakastyötä ja numeroiden pyörittelyä on sopivassa suhteessa. Nyt hän tuntee löytäneensä oman paikkansa.

– Esihenkilöillä ja mahtavilla kollegoilla on tosi suuri merkitys. Työilmapiiri on hyvä, ja aina voi kysyä apua. Saan myös mokata ilman pelkoa häpeästä, Kaisla sanoo.

– Onnistuminenkin tuntuu paremmalta, kun mokaaminen sallitaan, hän lisää.

Toki Pihla Group vaatii projektipäälliköltä tulosta ja vaatimukset ovat kovat. Asiakkaat täytyy pitää tyytyväisinä ja projektin kannattavuudesta huolehtia. Kaisla kuvailee tilannetta kuitenkin terveeksi ponnistuslaudaksi työn tekemiselle. Vaikka työ on tarkkaa ja vaativaa, eikä huonoa päivää saisi periaatteessa olla, henkilökohtaisessa elämässä eteen tulleet vastoinkäymiset ja niiden vaikutus omaan työhön on ymmärretty työpaikalla inhimillisellä otteella. Kaisla ei pidä sitä itsestäänselvyytenä.

Lisäksi hän pääsee nyt tekemään arvojensa mukaista työtä.

– Työllistämme suomalaisia ihmisiä ja teemme tärkeää työtä ilmaston ja energiatehokkuuden osa-alueilla. Työni kohtaa nyt omat arvoni ja teen merkityksellistä työtä, hän hymyilee.