Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Jarmo Huuska

Armeijasta eläkeikään

Jarmo Huuska aloitti hitsaajan työt Metallityö Välimäellä 20-vuotiaana suoraan armeijasta, vain vuoden yrityksen perustamisen jälkeen. Mikä on saanut miehen jäämään melkein 40 vuodeksi samaan työpaikkaan?

– Ei ole ollut mitään syytä lähteä. Tunnen lojaaliutta perheyritystä kohtaan ja kaikkien kanssa olen aina tullut hyvin toimeen, Huuska tiivistää.

Huuska hitsaa ja kokoaa Välimäen tuotteita autonasentajan ja metallialan ammattikoulututkinnot taustallaan. Hänen mukaansa on tärkeintä tietää, miten erilaiset materiaalit käyttäytyvät.

– Tekemällä oppii. Kun uusi materiaali tulee, täällä sovitaan miten työt tehdään. Kun joku keksii toimivan tavan, kerrotaan siitä muillekin ja tehdään kaikki samalla tavalla. Myös kuvanlukemisen taito on tärkeää, kun pitää tietää mitä tekee, hän pohtii.

Huuskan työvuoro alkaa aikaisin aamulla, joten aikaa jää myös harrastuksille, kuten autoille, pyöräilylle, lenkkeilylle ja laskettelulle perheen kanssa. Huuskan toiveena on tehdä samaa työtä eläkeikään asti.

Alalla vain vähän nuoria

Yritys ja ala ovat muuttuneet kokeneen työntekijän mukaan melko vähän.

– Aiemmin ei ehkä ollut näin kiireistä ja rakennustyömaat vaativat nykyään parempaa laatua. Perheyrityksen kuuluminen Pihla Groupiin on vähän uutta vielä, hän miettii.

Alkuun Välimäki teki myös tuotteiden asennusta, jossa Huuskakin oli mukana, mutta nykyään asentajat ovat erikseen. Nyt keskitytään kokoonpanoon.

Huuskan kokemuksen mukaan nuorten kiinnostus metallialaan on vähentynyt. Pitkäaikainen työntekijä kehottaakin nuoria hakeutumaan alalle.

– Sellaisella kaverilla, joka tulee töihin ajoissa, haluaa oppia ja tekee parhaansa, on tulevaisuutta, hän summaa.