Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Katja Harju

Katja Harju työskentelee Pihla Groupissa Supply Chain Quality Managerina, eli hankinnan laatupäällikkönä. Katja on työskennellyt tehtävässään nyt noin vuoden mutta ura Pihlalla on alkanut jo paljon ennen sitä.

Katja on asunut kouluiän ja suurimman osan aikuisiästä Ruovedellä, Pihlan kotipaikkakunnalla. Maaseudun rauha, oma koti ja työyhteisö Pihlalla ovat saaneet Katjan asettumaan Ruoveden kauniiseen miljööseen.

– Meillä on lyhyt työmatka, ja olemme kiintyneet asumaan haja-asutusalueelle, vaikka palveluita ei liiemmin ole. On vapauttavaa, kun on tilaa ympärillä hengittää ja jos ajoittain kaipaa isompaan kaupunkiin, Tampere ei ole kaukana, Katja kertoo elämästään Ruovedellä.

Pitkäikäinen Pihlalainen

Katjan historia meillä Pihlalla on jo verrattain pitkä – 25 vuotta! Katja on pohjakoulutukseltaan yo-merkonomi, ja opinnot ohjasivat hänet ensimmäiseksi kahvioon ja fysikaaliseen hoitolaitokseen asiakaspalvelutyöhön. Työ lomittajana ja epävarma tilanne kuitenkin mietitytti nuorta työntekijää. Samaan aikaan Katjan isä oli töissä Pihlalla konekuskina, ja vinkkasi Katjalle tehtaalla alkavasta ikkunanvalmistuskurssista.

– Tulin ikkunanvalmistuskurssille vuonna 1997. Kurssin jälkeen olin vuoden verran muualla töissä, jonka jälkeen kysyin kesätöitä ikkunatehtaalta. Minulle luvattiin töitä kolmeksi viikoksi, ja täällä olen edelleen, Katja naurahtaa.

Katjalle tarjottiin vakituista paikkaa sisäpuitelinjastolla, ja siitä tulikin Katjan työpiste pitkäksi aikaa. Työ tuotannossa on ollut hyvin opettavaista, ajoittain raskastakin, mutta työkaverit, itsenäinen työ ja luottamuksellinen työkulttuuri sai Katjan sitoutumaan Pihlalle. Tuotannossa myös vaihdettiin välillä tehtäviä ja työpisteitä, jolloin työhön sai mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta.

Pihla on aina pitänyt myös huolta työntekijöistään. Ison yrityksen etuja vaalitaan erityisesti tuotannon tehtävissä, joihin talouden epävarmuus aina ensimmäisenä heijastuu.

– Pihla on aina ollut turvallinen paikka työskennellä. Meistä pidetään huolta: palkka tulee aina ajallaan, kaikki lakisääteiset asiat hoituvat mutkitta, pidetään huolta tasa-arvosta, ja ylläpidetään henkilöstön hyvinvoinnin kannalta tärkeitä etuja, Katja kertoo.

Lisäksi työssä on mahdollista kehittyä ja kasvaa.

– Pääsin suorittamaan töiden ohella myös puusepän tutkinnon, joka lisäsi ammattitaitoani tuotannon työssä, Katja mainitsee.

Tuotannon työstä päällikön paikalle

Työ tuotannossa tuli lopulta päätepisteeseen rannevamman vuoksi. Tästä lannistumatta, Katja haki Tampereen Ammattikorkeakouluun uudelleenkouluttautumaan ja opiskeli itselleen tutkinnon rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta. Saman aikaisesti Katja teki töitä Pihlalla tilaustenkäsittelyssä. Valmistuttuaan Katja siirtyi talotehtaiden ja pienten rakennusliikkeiden jälkimarkkinointiin.

Kun tehtävä hankinnan laatupäällikön roolista tuli hakuun, Katja päätti, että nyt jos koskaan kannattaa yrittää, koska toista tilaisuutta näin hienolle uraloikalle ei varmasti heti tule. Lisäksi tehtävä vastasi hänen juuri opiskelemaansa tutkintoa ja osaamista. Laaja ymmärrys ja kokemus tuotannosta ja reklamaatioiden käsittelystä oli hakuprosessissa suuri etu Katjan hyväksi ja hän tuli lopulta valituksi tehtävään.

– Tässä tehtävässä oppii joka päivä jotain uutta. On hienoa, että pääsee pureutumaan syvälle erilaisiin haasteisiin ja perkaamaan niitä, Katja kertoo nykyroolistaan.

Toimenkuva, ihmiset ja eri sidosryhmät alkavat pikkuhiljaa tulla Katjalle tutuiksi. Koska Katja on päässyt kokeilemaan monta eri roolia yrityksessämme ja vaihtanut tehtäviä useasti, hän osaa suhtautua muutokseen jo rennon joustavasti, ja on armollinen itselleen oppimisen suhteen. Hämmästyksekseen Katja tajuaa monesti, että on paljon asioita, jotka hän tietää jo – pitkän kokemuksensa ansiosta.

– Olen sellainen henkilö, että kehtaa tarttua luuriin ja kysyä. Sillä tavalla oppii parhaiten! Minulla on myös upeita työkavereita – he auttavat aina, kun pirautan kysyäkseni mielipidettä ja osaamista mitä kinkkisimpiin asioihin, Katja huokaa.

– Se mikä minua ilahduttaa Pihlalla on ihmisten vastaanottavaisuus. Olen kuulunut Pihlalla oloaikainani useampaan eri ryhmään ja tiimiin, ja minut on otettu aina hyvin vastaan. Koen, että aina on voinut luottaa työkaveriin ja aina on saanut apua. Tämä on hyvä työpaikka, Katja summaa.

Vapaa-ajallaan Katja harrastaa taijia. Se on hyvää vastapainoa näyttöpäätetyöskentelylle. Katjan voi vapaa-ajalla löytää myös kirppareilta, se on aivoja lataava harrastus. Aikuiset lapset ovat muuttaneet asumaan jo omilleen.