Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Lauri Stenholm

Pihla Groupin Ruoveden tehtaan tehdaspäällikkö Lauri Stenholm tuli tehtaalle töihin ensimmäistä kertaa jo 15-vuotiaana. Hän on kotoisin Ruovedeltä ja kesätyö omalla paikkakunnalla oli luonteva valinta moneksi kesäksi. Vuosien varrella hänelle rakentuikin polku edetä urallaan.

Ruoveden tehdas on Suomen suurin ikkuna- ja ovitehdas. Tehtaan logistinen asema on hyvä, sieltä on sujuva yhteys Suomen kasvukeskuksiin ja se vahvistaa tehtaan asemaa. Tehtaan tilaukset ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana nopeasti ja tehdas työllistää nyt yli 200 työntekijää ja toimihenkilöä. Tehtaalla tehdään lähes puolet Pihla Groupin tuotteista, kaikkia päätuoteryhmiä eli avattavia ja kiinteitä ikkunoita sekä ovia.

Iso ja kasvava osa tehtaan tuotantoa ovat kiinteät ikkunat, ja niiden kysyntä onkin kasvanut nopeasti.

–       Kiinteitä ikkunoita tehdään tänä vuonna koko yhtiössä lähes kolminkertainen määrä siihen, kun itse aloitin yhtiössä tuotepäällikkönä syksyllä 2013, Stenholm kertoo.

Monipuolinen urakehitys

Stenholm opiskeli Turussa ja työskenteli muissa työpaikoissa, mutta hän palasi jo yli kahdeksan vuotta sitten Pihla Groupiin. Tuolloin hän muutti Jyväskylään ja työskenteli markkinoinnissa, ensin tuotepäällikkönä ja myöhemmin markkinointipäällikkönä. Vuoden 2020 alkupuolella hän aloitti Ruoveden tehtaan päällikkönä.

–       Paluu kotikuntaan tuntui hyvältä, samoin paluu tuttuun tehtaaseen. Täällä on yhä töissä paljon tuttuja ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt kesätyöaikoinani, Stenholm kertoo.

–       Asun perheeni kanssa Keuruulla, mistä työmatka on noin 45 minuuttia. Tämä työ ja etäisyys sopivat hyvin elämänvaiheeseeni, kun perheessä on kaksi pientä lasta. Tässä työssä olen vähemmän pitkillä työmatkoilla kuin aiemmassa.

Stenholm on tyytyväinen Pihla Groupiin työnantajana. Hänelle on tarjoutunut mahdollisuuksia vaihtaa työtehtäviä talon sisällä.

–       Minun kokemukseni mukaan Pihla Group on hyvä työnantaja ja täällä on paljon sitoutuneita, ammattitaitoisia ja mukavia ihmisiä eri puolilla organisaatiota koko Suomessa. Minulle tämä yhtiö on koti, Stenholm toteaa.