Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Miia Virtanen

Muutin muutama vuosi sitten Rovaniemeltä pääkaupunkiseudulle opiskelemaan tradenomiksi. Opiskelin Haaga-Heliassa palveluliiketoimintaa, palvelumuotoilua, verkkokauppamarkkinointia ja myyntiä. Valmistumiseni jälkeen huomasin ilokseni, että Pihla Groupilla oli juuri osaamistani vastaava tehtävä auki verkkokauppapuolella ja päätin hakea siihen. Se miksi ja miten päädyin hakemaan Pihla Groupille, johtuu oikeastaan siitä, että yritys oli minulle tuttu opiskelujen kautta. Pihla Group tekee yhteistyötä Haaga-Helian kanssa, ja tuntui luontevalta hakea työtä tutuksi tulleesta yrityksestä. 

Tein aluksi Pihla Groupissa töitä verkkokauppa-asiantuntijana. Työ verkkokaupassa oli tosi monipuolista, vaihtelevaa ja innostavaa. Noin vuosi sitten verkkokauppa siirtyi osaksi markkinointiosastoa ja samalla siirryin itse osaksi markkinoinnin tiimiä. Koska työtehtäviini kuuluu nykyisellään monipuolisesti eri markkinoinnin työtehtäviä erityisesti digi – ja somepuolella, tittelini vaihtui myös markkinointikoordinaattoriksi.

Minua on kaikkien työtehtävieni myötä pyydetty mukaan kivoihin ja mielekkäisiin juttuihin, ja samalla olen kokenut kuuluvani osaksi yhteisöä. Olen päässyt tekemään ja oppimaan paljon uusia asioita, mutta en ole jäänyt yksin niiden kanssa. Apu on aina lähellä – puhelinsoitto, niin joko esihenkilö tai kollega on valmis auttamaan. Meillä on sellainen tosi mahtava auttamisen kulttuuri! 

Ammattilaisuuden taso Pihla Groupilla on päätä huimaava. Ihmisillä on niin paljon tietoa ja osaamista – juuri sen takia haluaa pistää myös itseään likoon ja puskea eteenpäin. Se tuo halua kehittää itseään, kun muut ympärillä osaavat niin paljon. 

Se mikä on yllättänyt, on että Pihla Group on tosi laaja ja iso yritys. Ihan ensimmäisenä ei ikkuna- ja ovitoimialasta tullut myöskään mieleen sana moderni, mutta on huikea huomata, miten ikkunat, ovet ja yritys niiden takana voikaan olla näin nykyaikaista. Toinen yllättävä asia on ollut monipuolisuus, sekä tehtävissä että ihmisissä ja eri rooleissa. Täällä on todella laajalla skaalalla tyyppejä; miehiä, naisia ja ikäjakauman joka laidalta. Erilaisia työtehtäviä on paljon, ja se kiinnostaa myös urakehityksen kannalta. 

Organisaatiokulttuuri muutenkin on tosi esimerkillinen: ihmisten välillä on syvä luottamus ja yrityksessä joustetaan puolin ja toisin.

Oma tiimini on tosi huippu! Ihmisillä, myös oman tiimin ulkopuolisilla, on aito halua tutustua toisiinsa. Yksin ei ole tarvinnut jäädä, jokaista tuntuu kiinnostavan, miten minulla on mennyt ja ihmiset kysyvät kuulumisia herkästi.

Terkuin, Miia


Kiinnostuitko?

Rekrytointien yhteyshenkilö

Henna Paananen, HR Business Partner

henna.paananen@pihla.fi