Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Niklas Vihriälä

Niklas Vihriälä on yrittäjä, joka myy Tiivin tuotteita kuluttajille. Hänelle Tiivi Kauppiaana toimiminen on pitkälti samanlaista kuin työsuhteessa, mutta palkka vain maksetaan itse. Vihriälä luottaa työssään tuotteiden laatuun, vakaaseen brändiin sekä omaan myyntiosaamiseen.

Asiakkaat luottavat tunnettuun brändiin

Tiivin Kauppiaat toimivat yrittäjinä Pihla Groupin palkkalistoilla olemisen sijaan. Niklas Vihriälä myi aiemmin kattoremontteja toisessa yrityksessä ja on tyytyväinen siihen, että ryhtyi Tiivi Kauppiaaksi. Hän on myös aina halunnut yrittäjäksi, ja Tiivi tarjosi siihen hyvän mahdollisuuden. Nuoren yrittäjän apuna on tarvittaessa myös yrittäjä-isä.

Vihriälä listaa tuotteiden laadun ja kysynnän sekä tunnetun brändin luottamusta lisäävinä tekijöinä.

– Tiivillä on markkinoiden parhaat tuotteet. Se on fakta ja sen tietävät asiakkaatkin, hän sanoo.

Vihriälä saa Tiiviltä jonkin verran valmiita tapaamisia kalenteriinsa, eikä hänen siis tarvitse tehdä kaikkea asiakashankintaa itse. Loppu on hänen mukaansa kiinni myyntitaidoista.

Yrittäjä pitää kiinni omasta myyntityylistään

Vihriälällä ei ole varsinaista koulutusta yrittäjyyteen tai myyjän ammattiin, mutta kokemusta ja intoa on rutkasti. Tärkeintä on halu mennä eteenpäin ja se, että tuntee tuotteet, joita myy. Kauppias saa Tiiviltä kattavan perehdytyksen ja jatkuvaa valmennusta sekä myyntiin että ikkunaremonttien asiantuntevaan suunnitteluun.

Vihriälä kuvailee myyntityyliään erikoiseksi, mutta ei paljasta niksejään. Hän on myyntitilanteessa mahdollisimman paljon oma itsensä ja ajattelee myyntitilannetta asiakkaan näkökulmasta. 

– Minulle ei ole väliä, onko kyseessä pieni vai iso kauppa, koska ikinä ei tiedä mikä on asiakkaalle iso raha, Vihriälä pohtii.

Aikaa myös perhe-elämälle ja urheilulle

Nuoren yrittäjän arki ei ole pelkkää työtä. Vihriälä voi sulkea kalenterinsa tapaamisilta, jotta aikaa jää myös vapaa-ajalle. Entisenä ammattijääkiekkoilijana Vihriälän tärkeä vapaa-ajanviettotapa on jääkiekkopelien tuomarointi iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi hän harrastaa golfia ja padelia. Kotona pitää kiireisenä pieni lapsi.

Yrittäjän tulevaisuus näyttää valoisalta, eikä Vihriälä näe kauppiasmallissa huonoja puolia.

– Tämä on ollut kaikin puolin hyvä juttu. Niin kauan kun haluan suoramyyntiä tehdä, paikkaa en vaihda!