Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Olga Suuripää

Tilauskäsittelijän työ vaatii tarkkuutta

Tilauskäsittelijä Olga Suuripään kädet ovat täynnä töitä Pihla Groupin Ruoveden tehtaalla. Läheiset työkaverit ja joustava työ kuuluvat aherruksen hyviin puoliin. 

– Kohta 24 vuotta tulee täyteen Pihlalla. Enkö pääse muualle vai viihdynkö töissä, sen saa jokainen päättää itse, vitsailee Olga Suuripää. 

Suuripää työskentelee Ruoveden tehtaalla tilauskäsittelijänä. Hän katsoo, että tilaukset siirtyvät järjestelmästä toiseen oikein ja korjaa virheet, jos niitä esiintyy. Työ on tarkkaa ja sitä on paljon. 

– Olen tehnyt 24 vuotta koko lailla samaa työtehtävää kuin aloittaessa. Arvostan Pihlalla joustavuutta. Itse pitää joustaa, mutta silloin kun on jokin henkilökohtainen meno, asia hoituu helposti, hän sanoo. 

Paljon on kuitenkin ehtinyt muuttua Suuripään työuran aikana. Avokonttorin melu on hiljentynyt kun puhelut ovat korvautuneet sähköposteilla.

Toimiva työyhteisö ja rauhallinen Ruovesi

Suuripää kehuu erityisesti työkavereitaan. Osan kanssa hän on tekemisissä myös vapaa-ajallaan. 

– Meillä on hyvä työyhteisö Ruovedellä. Olemme eri ikäisiä ja tulemme hyvin toimeen keskenämme. Saan olla täällä oma itseni, Suuripää kertoo. 

Kauppaopiston käynyt Suuripää on suorittanut työn ohella datanomin ja tradenomin tutkinnot. Tällä hetkellä mietinnässä ovat maisteriopinnot talouspuolella. 

Työt seuraavat Suuripäätä usein kotiin. Kun aviomieskin on töissä Pihlalla, työasiat tulevat puheeksi helposti vaikka saunan lauteilla. Onneksi se ei haittaa kumpaakaan. Myös Suuripään lapset ovat aloittaneet työelämänsä Ruoveden tehtaalla, mutta ovat sittemmin lähteneet seuraamaan omia polkujaan.

Kiireisen työn vastapainona Suuripää on intohimoinen liikkuja. Ruovedellä on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi retkiluisteluun, hiihtoon ja pyöräilyyn. Nainen ei kaipaa kaupungin ruuhkia. 

– Ruovedellä on kaikki mitä tarvitsen, hän tiivistää. 

Tulkkausapua ukrainalaisille

Alun perin Pietarista kotoisin olevan Suuripään venäjän kielen taidosta on ollut hyötyä vuosien varrella, mutta erityisesti nyt Ukrainassa käytävän sodan aikana. Suuripää tarjosi heti Ruoveden kunnalle tulkkausapua ja on nyt paljon tekemisissä ukrainalaisten kanssa. 

– Tulkkausapua on todella tarvittu ja käytetty. Tunnen nimellä kaikki Ruoveden ukrainalaiset ja he tuntevat minut. Autan ja neuvon vaikka kaupassakäynnissä, minkä näköinen smetanapurkki on kylmähyllyssä tai mistä löytyy unikonsiemeniä. Se on vähintä, mitä voin tehdä näiden ihmisten hyväksi, Suuripää sanoo. 

Hän on ollut mukana myös Ruoveden tehtaalle saapuvien ukrainalaisten työntekijöiden haastatteluissa ja selittänyt käytännön asioita, kuten palkkalaskelman sisällön. 


– He ovat loistavia työntekijöitä, Suuripää kiittelee.