Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Taloyhtiömyynnin projektipäälliköt

Jukka-Pekka Tuominen, Vesa Elo, Jarmo Kumpulainen ja Rauno Kärkäinen

Turun projektipäälliköiden tiimi, Taloyhtiömyynti

Taloyhtiömyynnin Turun projektipäälliköt jakavat sekä toimiston että harrastukset. Työkaverit, monipuolinen työ ja laadukkaat tuotteet ovat saaneet tiimiläiset viihtymään Pihla Groupilla.

Huumori ja harrastukset yhdistävät työkavereita

Hyvä yhteishenki, joukkuepelaaminen, hurtti huumori. Näin kuvailevat tiiminsä ominaisuuksia Turun alueen taloyhtiömyynnin projektipäälliköt Jukka-Pekka Tuominen, Vesa Elo, Jarmo Kumpulainen ja Rauno Kärkäinen.

Tuominen on herännyt aikaisin aamulla jääkiekkotreeneihin, kun muut vielä nukkuvat tai syövät aamupalaa. Tiimin jäsenillä on lisäksi yhteisiä harrastuksia, kuten reserviläistoiminta ja ammunta. 

– Jarmo ja JP ovat kilpa-ampujia ja minä enemmän virkistysampuja, Elo luonnehtii.

Hän saakin heti muilta pyynnön osallistua ammuntoihin enemmän. Kisat lähestyvät. Kärkäinen puolestaan viihtyy golf-kentällä.

Vuosikymmenten työura Pihla Groupilla

Projektipäälliköt työskentelevät yhdessä Turun toimistolla, jossa on helppoa kysellä neuvoa, jos eteen sattuu hankala ja kiireellinen tilanne. Tiimissä on rutkasti kokemusta jaettavaksi. Tuominen kertoo olevansa alalla harvinaisuus, koska hän on ollut saman talon myyntityössä 30 vuotta vaihtamatta kilpailijalle.

– Parempaa ei ole tullut vastaan, hän pohtii.

Elolla on jo lähes 40 vuoden kokemus myyntityöstä. Maininta pidemmästä kokemuksesta herättää jääkiekkoilija-Tuomisen kilpailuvietin.

– Mistä myyntityön aloitus lasketaan? 3–4-vuotiaana myin omia piirrustuksiani naapureille, jotta sain jätskirahaa!

– Annetaan poikien vääntää palvelusvuosista, mutta minulla on eniten myytyjä yksiköitä ja ansaittuja palkallisia palveluskuukausia Pihla Groupin palveluksessa, Kärkäinen pistää väliin.

Projektipäällikön työ ikkuna- ja ovialalla on monipuolista

Kokonaisen taloyhtiöprojektin vetämisessä on monta vaihetta, kuten tarjouslaskentaa ja tapaamisia asiakkaiden kanssa. Projektipäällikkö osallistuu jokaiseen vaiheeseen, koska viime kädessä hän on vastuussa esimerkiksi projektin myyntikatteesta.

– Kun projekteja on käynnissä samanaikaisesti paljon, tulee myös liikuttua. Työ ei siis ole vain laskentaa, vaan myös työmaakäyntejä. Itsenäinen ja monipuolinen työ on mukavaa, eikä kahta samanlaista päivää ei ole, Kumpulainen tiivistää.

Taloyhtiömyynnin projektipäälliköille ovat jääneet mieleen sellaiset kaupat, joiden eteen on tehty paljon töitä, jotka ovat sujuneet erityisen hyvin tai joista on tullut hyvä myyntikate.

Koko taloyhtiömyynnin yksikkö pitää viikoittain palaverin, jossa käydään läpi esimerkiksi myynnin tilannetta. Projektipäälliköiden lähimmät työkaverit ovat oman tiimin lisäksi asennustiimeissä.

Projektinjohto on asennuksen ohella asiakkaalle näkyvin osa projektin toteutusta.