Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Terhi Hartonen

Terhi Hartonen on viihtynyt Sydänpuulla jo pitkään. Toimistopäällikkö pitää palkitsevina asioina työssään vaihtuvia työtehtäviä sekä alan ja yrityksen kehitystä. Pienen organisaation hyvä yhteishenki ja vapaus olla oma itsensä ovat syynä siihen, että töihin on mukava tulla.

Työpaikka lähellä kotia

Laman aikaan 1990-luvulla Terhi Hartonen oli juuri valmistunut merkonomiksi ja menetti työnsä vaatekaupassa, jolla ei ollut enää varaa pitää kiinni työntekijöistään. Työvoimatoimisto ohjasi Hartosen Sydänpuu Ikkunoille, ja siellä hän viihtyy edelleen.

– Olen aina saanut itse vaikuttaa työtehtäviini. Yksi iso tekijä on myös se, että työpaikka on lähellä kotia. Ei ole tullut tarvetta vaihtaa, toimistopäällikkö Hartonen hymyilee.

Vaihtuvat työtehtävät pitävät työn mielekkäänä

Toimistopäällikön työtehtävät ovat moninaiset, varsinkin pienessä organisaatiossa. Sydänpuulla työskentelee kuusi toimihenkilöä sekä kolmisenkymmentä henkilöä tuotannon puolella.

– Sydänpuu menee koko ajan niin paljon eteenpäin, että tuntuu kuin olisi ollut vuosien varrella useammassa työpaikassa, Hartonen pohtii.

Hänen juokseviin työtehtäviinsä kuuluu muun muassa hallinnollisia tehtäviä, työohjeiden piirtämistä ja toimiston ja myynnin prosesseista huolehtimista. Hartonen teki myös pitkään myyntiä. Toisaalta vastapainoa nopeaa reagointia vaativiin työtehtäviin tuovat pidemmät projektit, kuten toiminnanohjausjärjestelmän kehittäminen ja ylläpito sekä kestävään kehitykseen liittyvät asiat.

Sydänpuun liittyminen Pihla Groupiin on omalta osaltaan lisännyt Hartosen työtehtäviä ja kontakteja.

– Sehän tässä on kivaa, että ei ole vain yhden asian hoitamista. Kun on monta sidosryhmää, tulee kontakteja erilaisiin tyyppeihin, joilta on paljon opittavaa, hän sanoo.

Hyvä paikka tiimipelaajalle

Koska Hartosen työtehtäviin kuuluu kaiken muun ohella myyntimateriaalien päivittäminen, on tärkeää seurata kentällä tapahtuvaa kehitystä tarkkaan.

– Tuotteissa ja ylipäätään materiaaleissa tapahtuu muutoksia. Pitää pysyä mukana siinä mitä vaaditaan, ja mitä mahdollisuuksia on, hän sanoo.

Sydänpuuta työpaikkana Hartonen suosittelee henkilölle, joka haluaa antaa oman panoksensa yhteiseen tekemiseen. Pienessä porukassa tarvitaan tiimipelaajan taitoja.

Sydänpuun työntekijä onkin ylpeä edustamastaan yrityksestä.

– Yksi syy siihen, miksi olen viihtynyt täällä näin pitkään, on meidän tuote. On hienoa saada työskennellä laadukkaan tuotteen ja arvostetun brändin parissa. Olen ylpeä, kun voin kertoa, että olen töissä Sydänpuulla, Hartonen kehuu.