Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Vesa Vainio

Vesa Vainio

Aluemyyntipäällikkö, Tiivi

Työura Tiivillä on Vesalle kuin toinen koti. Historiaa Tiivin matkan varrelta on Vesalle kertynyt jo vuosia erilaisissa rooleissa ja eri alueilla. Välillä hän on käynyt muissakin yrityksissä ja tehtävissä, mutta viimeisin paluumuutto Tiiville tapahtui kolme vuotta sitten. Tällöin hän aloitti Tiivillä Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkönä, jossa roolissa toimii edelleen.

– Koen olevani ylpeästi Tiiviläinen, Vesa sanoo.

Alun perin Vesa on kotoisin Pohjanmaalta. Sieltä Vesa ponnisti ensin (puoli)ammattilaisurheiluun, ja kiersi Suomea pesäpallon parissa eri joukkueissa, joista pisimmän ajan kotipaikkakunnallaan Alajärvellä. Pesäpalloa Vesa pelasi puoliammatikseen 15 vuotta.

Pitkän linjan Tiiviläinen

Ensiaskeleet Tiivillä Vesa otti Jyväskylässä juuri perustetussa asiakashankintatiimissä. Tiivi oli ensimmäisiä ammattimaisia asiakashankintaorganisaation perustaneita yrityksiä ja Vesa päätyi oppimaan pioneerimaisesti tästä uudesta tavasta toimia.

Asiakashankinnasta Vesan matka jatkui myyntiedustajaksi ja siitä Itä-Suomen aluemyyntipäälliköksi. Muutettuaan pääkaupunkiseudulle Vesa siirtyi ensin Tiivin kauppiaaksi ja myöhemmin jälleen aluemyyntipäälliköksi. Pitkän aluemyyntipäällikköuransa jälkeen Vesa päätyi vuosiksi tekemään työtä muissa yrityksissä ja toimialoilla.

– Mietin tuolloin, että voisihan sitä kokeilla jotain muutakin kuin ikkuna-alaa ja Tiiviä. Mutta veri veti ikkuna-alalle ja Tiiville takaisin vuosien muualla seikkailujen jälkeen. Tiivi tuntui kodilta, Vesa kertoo.

Vesa palasi Tiiville rooliin, josta aiemmin oli lähtenyt eli Etelä-Suomen aluemyyntipäälliköksi. Tiivi oli käynyt läpi moni muutoksia ja yritysjärjestelyjä Vesan poissaoloaikanaan, mutta Tiivihenki ei ollut kadonnut minnekään.

– Tiivin kulttuuri on todella isossa roolissa viihtyvyyden ja sitoutumisen kannalta. Tiivillä halutaan aina tehdä asiat aina hyvin ja yhteistyöllä. Pidämme lupauksistamme kiinni, niin toisillemme kuin asiakkaalle, Vesa kertoo.

Vesan viihtymistä työssä lisää työyhteisö.

– Meillä on huippuporukka ja todella ammattitaitoiset kollegat ja esihenkilöt ja haluamme onnistua yhdessä. Töissä on ennen kaikkea kivaa! Vesa iloitsee.

Aluemyyntipäällikön arki

Vesan työpäivät aluemyyntipäällikkönä ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Työpäivät ovat täynnä toimintaa ja tylsää aluemyyntipäällikön tehtävissä tulee tuskin koskaan. Vesan päätehtävä on valmentaa ja auttaa Tiivin asiantuntijamyyjiä kehittymään ja onnistumaan työssään.

– Työssäni palkitsee onnistumiset. Välillä onnistuminen voi olla yksittäisen myyjän onnistumista, välillä koko tiimin. Suurinta tyytyväisyyttäni työhöni koen, kun näen myyjien kehityksen ja osaamisen kasvun, Vesa kertoo.

Vesa kokee olevansa onnekkaassa asemassa, sillä hän pystyy hallitsemaan kalenteriaan hyvin itsenäisesti ja suunnittelemaan viikot niin, että palautumisaikaa saa järjesteltyä niihin ajankohtiin, kun sitä tarvitsee. Työ on nopeatempoista mutta pitkäjänteistä ja sisältää paljon reissuja – siksi myös omaa palautumista täytyy osata kalenteroida.

Vesa vapaalla

Vapaa-ajallaan Vesa on innokas mökkeilijä. Keski-Suomessa sijaitsevalla mökillä remppaillaan ja vietetään aikaa ympäri vuoden.

Aktiivisuutta elämään tuo Jussi-koira. Jussi on syntynyt seitsemän veljeksen pentueeseen, ja saanut nimensä kuuluisan Aleksis Kiven teoksen mukaan. Jussin kanssa touhuamisen vastapainoksi Vesa on innokas penkkiurheilija. Kolme aikuista poikaa asuvat jo omillaan.