Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Pihla Group mukana työllistämässä ukrainalaisia

Käynnissä oleva Ukrainan kriisi on koskettanut koko yhteiskuntaa. Sotaa pakenevat ukrainalaiset joutuvat etsimään turvaa ja rakentamaan elämän uudelleen monesti Ukrainan rajojen ulkopuolella. Suomesta turvaa tai tilapäistä suojelua on hakenut jo lähemmäs 15000 ukrainalaista. Pihla Group osallistui heti Ukrainan kriisin alettua Staffpointin ja EK:n järjestämään Työstä Turvaa – hankkeeseen. Haluamme kantaa yrityksenä yhteiskuntavastuullisen roolimme ja olla mukana auttamassa ukrainalaisten hätää työllistämällä heitä tilapäisesti tai pysyvästi.

Suomessa valloillaan olevaan osaajapulaan ukrainalaiset työnhakijat ovat olleet suuri voimavara. Ukrainalaisilla on monesti monipuolista työkokemusta, kielitaitoa ja valmiutta työskennellä myös kasvukeskusten ulkopuolella. Vastikään kaksi Ukrainasta saapunutta henkilöä, Artiom ja Dmitrij (Dima) ovat aloittaneet työskentelyn Haapajärven tehtaalla. He ovat saapuneet vahvuuteemme henkilöstökumppanimme kautta.

Molemmat saapuivat Suomeen pian Ukrainan kriisin alettua. Artiom saapui Itä-Ukrainasta ja Dima puolestaan Länsi-Ukrainan puolelta. Suomeen ja Haapajärvelle he pääsivät paikallisten ystäväperheiden avustuksella, jotka toimivat apuna työnhaussa ja tulkkeina. Sekä Artiom että Dima haluavat jäädä Suomeen, jos kaikki menee hyvin ja täällä on työtä tarjolla.

Tällä hetkellä Artiomin ja Diman suurin onnen aihe on se, että heillä on töitä. Ensimmäiset työpäivät Haapajärven tehtaalla ovat takana, ja molemmat vakuuttavat hymyssä suin viihtyvänsä ikkunavalmistuksen parissa.