Skip to content
Meistä Brändit Vastuullisuus Ura

Tuotanto

Pihla Groupin kahdeksalla tehtaalla työskentelee yhteensä yli 400 ikkuna- ja ovivalmistuksen ammattilaista lukuisissa erilaisissa tehtävissä. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Kannuksessa, Ruovedellä, Haapajärvellä, Kuusamossa, Pudasjärvellä, Joutsassa, Nokialla ja Hyvinkäällä.

Tehtaillamme valmistuu vuodessa yhteensä noin 340 000 ikkunaa ja 60 000 ovea. Yrityksemme juuret ja ikkuna- ja ovivalmistuksen ammattitaito ulottuvat vuosikymmenien taakse. Monen kymmenen vuoden kokemus ikkunoiden ja ovien valmistuksesta yhdistettynä systemaattiseen tuotekehitykseen on tehnyt meistä alan johtavia ammattilaisia.

Ruoveden tehdas

Ruoveden tehdas sijaitsee Pirkanmaalla noin 70 kilometriä Tampereelta kuvankauniissa Ruoveden kunnassa. Ruoveden tehdas on Pihla -ikkunoiden ja -ovien koti ja synnyinpaikka, ja tehdas on myös alueensa suurin työllistäjä.

Ruoveden tehdas on Pihla Groupin suurin tehdas ja se työllistää lähes 200 ammattilaista niin ikkuna- ja ovivalmistuksessa kuin hallinnossakin. Ruoveden tehtaan tontilla valmistuu kotimaisia Suomen suosituimpia avattavia ja kiinteitä ikkunoita sekä monenlaisia ovia.

Ruoveden tehdas on myös suuri kesätyöllistäjä. Joka kesä palkkaamme 40-50 nuorta tutustumaan ikkuna- ja ovivalmistuksen saloihin.

Haapajärven tehdas

Haapajärven tehtaamme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Haapajärvellä, joka on Tiivi-ikkunoiden ja ovien kotitehdas. Tehdas työllistää yli 100 ikkuna- ja ovivalmistuksen ammattilaista.

Tiivin tarina alkoi syyskuussa 1977 Haapajärvellä, kun kolmekymppinen Eero Niskanen perusti paikkakunnalle sen ensimmäisen lasitusliikkeen Haapajärven Lasi Ky:n. Myöhemmin Tiivituotteena tutuksi tullut yritys, oli oman aikansa start-up. Kasvu olemattomasta isojen joukkoon onnistui ennakkoluulottoman asenteen, sitoutuneen henkilökunnan ja aidosti asiakaslähtöisen tekemisen ansiosta.

Tänäkin päivänä Tiivin tehdas toimii Haapajärvellä samalla paikalla ja on alueensa yksi suurimmista työllistäjistä. Kesäisin Haapajärven tehdas työllistää myös noin 40 kesätyöntekijää ikkuna- ja ovivalmistuksen eri vaiheisiin.

Kannuksen tehdas

Kannuksessa, Eskolan kylässä sijaitsee PihlaPRO:n tehdas, jossa tehtaan historia alkaa jo vuodesta 1939. Tänä päivänä Eskolan tehdas työllistää lähes 120 ikkunavalmistuksen ammattilaista, ja tuottaa PihlaPRO -tuotemerkillä ikkunoita ja ovia rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Vuonna 2018 Eskopuu ja Pihla yhdistyivät muodostaen Suomen suurimman kotimaisen ikkunamerkin. Rakennusteollisuutta palvelevasta Eskopuusta tuli PihlaPRO. Laadukkaat tuotteet, tarkkaan hiotut myynti- ja toimitusprosessit sekä asiantunteva henkilöstö säilyivät ennallaan. Nimi muuttui, mutta tarina jatkuu.

Kannuksen tehdasta leimaa ammattitaitoinen henkilökunta, ja hyvin erityinen oma “henki”, josta työntekijämme kertovat. Kannuksen tehdas työllistää joka kesä paikallisesti noin 30 nuorta.

Klas1 tehdas Kuusamossa

Klas1 tehdas sijaitsee Kuusamossa ja valmistaa kiinteitä ja yksipuitteisia avattavia erityislasi-ikkunoita. Kuusamon toimipiste työllistää yhteensä vajaa 20 henkilöä.

Profin tehdas Pudasjärvellä

Pudasjärvellä valmistetaan käsitteeksi nousseita Profinin lasiliukuseiniä kerros- ja pientalokohteisiin. Profin työllistää toimihenkilöineen noin 50 puusepänteollisuuden ammattilaista.

Sydänpuun tehdas Joutsassa

Profin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet valmistaa täyspuisia ikkunoita ja ovia keskellä kauneinta Keski-Suomea, Joutsassa. Sydänpuun tuotteet valmistuvat vaativiin, suojeltuihin rakennuskohteisiin ja arvorakennuksiin. Koko toimipiste toimihenkilöineen työllistää 28 ammattilaista.

Metallityö Välimäen tehdas Nokialla

Metallityö Välimäki valmistaa alumiini- ja teräsovia ja ikkunoita moderneissa ja laajoissa tuotantotiloissa Nokialla. Metallityö Välimäki on toiminut jo vuodesta -82, ja työllistää noin 40 metallialan ammattilaista.

Millaisia työtehtäviä tehtailla on?

Tuotannon työntekijät tekevät monen eri vaiheen tehtäviä. Tämä tuo joustavuutta ja monipuolisuutta työhön.

Tuotannonsuunnittelija suunnittelee tuotannon viikko-ohjelman, jonka mukaisesti valmistus etenee. Hän myös tilaa tarvittavat materiaalit ja ylläpitää tehtaan tilauskantaa sekä tiedottaa myyntiä tehtaan kapasiteetista.

Työnjohtaja koordinoi jokapäiväisen toiminnan tuotannossa ja huolehtii, että tekemisen edellytykset ovat työntekijöillä kunnossa.

Työsuojeluvaltuutettu kuuluu työntekijöiden edustajana tehtaan työsuojelutoimikuntaan. Hän vie työntekijöiltä tiedoksi tulleita asioita toimikunnan käsiteltäväksi ja osallistuu tehtaan turvallisuuden kehittämiseen.

Tuotantotyöntekijä vastaa tuotteiden valmistuksesta asiakastilausten mukaisesti. Lisäksi tuotantotyöntekijä osallistuu oman työnsä ja tiimin aktiiviseen kehittämiseen.

Kunnossapitoasentaja huolehtii tehtaan laitteiden toiminnasta ja kunnossapidosta. Osallistuu laitteiden toiminnan kehittämiseen sekä laiteinvestointien toteuttamiseen.

Varastonhoitaja vastaanottaa materiaalitoimituksia, ylläpitää varastokirjanpitoa ja huolehtii, että tuotannossa on jatkuvasti oikea määrä tarvittavia materiaaleja.

Tuotannossa tehdään myös näitä tehtäviä:

Sormijatkoskoneen käyttäjä, höyläyslinjan käyttäjä, automaattimaalauslinjan käyttäjä, korjausmaalaaja, myykäri, helotuskoneenkäyttäjä, karmien ja puitteiden kasaaja, lasittaja, lasilistan katkoja, karmien listoittaja, alumiiniprofiilien katkoja, lasinleikkaaja, revaaja, pakkaaja…

Kiinnostuitko?

Rekrytointien yhteyshenkilö

Henna Paananen, HR Business Partner

henna.paananen@pihla.fi